Loading...


Sfaturi pentru ingrijirea florilor primite

 

1. Cand primiti sau cumparati flori evitati sa le pastrati timp indelungat fara apa. In special trandafirii au nevoie de multa apa pentru a rezista timp indelungat.

2.  Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa scoateti ambalajul buchetului.

3. Curatati o vaza folosind o lingura de clor pentru a distruge bacteriile si microbii din recipient. Umpleti pana la jumatate vaza cu apa (de preferinta apa plata). Apa de la robinet este de obicei toxica, in special pentru trandafiri.

4.  Turnati pliculetul cu hrana pentru flori, daca acesta insoteste
aranjamentul, altfel turnati un pic de zeama de lamaie si putin zahar in apa.

5.  In alt recipient mai mare turnati apa, introduceti tija florii/trandafirului sub apa si taiati oblic cu un cutit sau foarfeca bine ascutita, aprox. 2 cm din tija. Taiata in aer liber, tija va absoarbe aer, impiedicand circularea apei, si astfel moartea prematura a
plantei/florii. Dupa cateva secunde de la taiere, puteti scoate floarea din apa si proceda la urmatorul pas. (evitati strivirea tulpinei pentru ca astfel se va bloca absorbtia apei)

6.  Repetati pasii de mai sus pentru fiecare fir in parte. Tineti minte: Schimbarea apei se face zilnic sau nu mai tarziu de 3 zile.

7.  Evitati plasarea florilor/trandafirilor langa guri de racire sau incalzire (in curent), sau langa fructe proaspete. Niciodata nu introduceti trandafirii in frigider.

8.  Fumul de tigara este foarte toxic pentru trandafiri. Temperatura optima a apei : 2-8 grade Celsius.

Daca observati ca
trandafirii incep sa se aplece inseamna ca au captat aer pe tija. Acest lucru poate fi rezolvat foarte usor, mai ales daca este intervenit din timp. Umpleti chiuveta cu apa, scufudati trandafirii sub apa, si taiati tulpina, una cate una asa cum este descris la pasul 3. Lasati trandafirii scufundati aprox. 1-2 ore.