Loading...


 


Care este cel mai bun mod de a avea grija de un aranjament floral? 


Acest lucru depinde de modul in care sunt ambalate:  

    • Daca primiti flori intr-un suport cu burete floral asigurati-va ca suportul este plin cu apa in fiecare zi. Apa trebuie sa fie tratata cu hrana pentru flori care v-a fost oferita de floralul dumneavoastra. Puteti turna apa in centrul aranjamentului asigurandu-va ca nu exagerati cu cantitatea de apa.
    • Daca primiti florile intr-o vaza, verificati pentru a fi sigur ca apa este intotdeauna clara. Daca apa devine tulbure, goliti vaza si adaugati apa proaspata amestecata cu hrana pentru flori. Daca este posibil, retaiati tulpinile cu un cutit ascutit inainte de introducerea lor in apa proaspata. 
    • Daca primiti flori intr-o cutie sau hartie, eliminati toate frunzele care sunt  sub linia apei, apoi taiati tulpinile cu un cutit ascutit intr-o chiuveta plina cu apa calda. Asigurati-va ca taiati tulpinile sub apa. Asezati-le imediat intr-o vaza cu apa calduta in care ati pus in prealabil hrana pentru flori. 

Indiferent de tipul aranjamentului primit, este important sa pastrati florile departe de aparate electronice (in special televizoare), de aparate de incalziri sau aparate de aer conditionat. De asemenea, este important sa le feriti de variatii de temperature si de expunerea directa la lumina soarelui.


Ce este in neregula cu apa din vaza atunci cand aceasta devine galbena si tulbure?

Acesta este un semn ca bacteriile sunt in crestere in apa. Bacteriile pot bloca tulpinile si scurta durata de viata a florilor din vaza, asa ca, pastrati apa limpede pentru a asigura longevitatea florilor dumneavoastra. In cazul in care apa incepe sa se tulbure goliti imediat vasul si adaugati apa proaspata, de preferinta amestecata cu hrana pentru flori. Scurtati tulpinile florile cu un cutit ascutit inainte de introducerea lor inapoi.


De vreme ce florile iubesc soarele, ar trebui sa asez aranjamentul primit la soare?

Nu. Florile in crestere au nevoie de soare pentru a ajunge la maturitate, dar florile taiate se vor ofili mult mai repede daca sunt expuse la caldura si in bataia soarelui. Pentru a pastra florile taiate pentru o perioada mai lunga de timp, pastrati-le intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui.


Este posibil sa revitalizez un trandafir ofilit?

Uneori. Daca un trandafir s-a ofilit prematur, scoate-ti-l din aranjament si incercati urmatorul sfat pentru a incerca sa-l savati. Umpleti chiuveta cu apa calduta. Asezati trandafirul orizontal in apa si taiati aproximativ 2.5 cm din tulpina cu un cutit subtire. Lasati trandafirul in apa pentru aproximativ 2 ore. Acest procedeu ar putea face minuni, insa, daca trandafirul este deja trecut, acesta nu-si va mai reveni.